Rodila se je v Trstu, kjer je diplomirala iz klavirja pod mentorstvom Maureen Jones na konservatoriju “G. Tartini“, iz petja pa je diplomirala na konservatoriju “C. Pollini“ v Padovi pod mentorstvom Adriane Rognoni. Poleg tega je več let študirala orgle in orgelsko kompozicijo ter tolkala, na univerzitetni ravni pa tudi pedagogiko. V petju se je izpopolnjevala pri Elisabeth Shwarzkopf, Petru Munteanuju, Mariu Del Monacu, Aldu Danieliju ter na sienski akademiji (Accademia Chigiana) pri Giorgiu Favarettu, kjer je diplomirala z najvišjo oceno.
Po prvih umetniških korakih pianistke in dirigentke zborovskih skupin se je v celoti posvetila petju in zmagala na nekaj mednarodnih tekmovanjih, v opernem gledališcu pa je debitirala z Mozartovo opero “Cosi fan tutte“. Pela je v uglednih italijanskih opernih gledališčih, kot so torinski Regio, bolonjski Comunale (di Bologna), parmski Regio, beneški Fenice, palermski Massimo, katanjski Bellini, neapeljski San Carlo, Valli iz Reggio Emilije, veronski Filarmonico, tržaški Verdi, tržiški Comunale, modenski Comunale itd., ob boku velikih umetnikov (M. Devia, L. Serra, K. Ricciarelli, D. Dessi, C. Gasdia, G. Banditelli, L . Cuberli, D. Mazzuccato, D. Mazzola, S. Ramey, D. Alvarez, M. Pertusi, G. Surjan, A. Corbelli, W. Matteuzzi, A. Antoniozzi...), pod vodstvom različnih dirigentov ( G. Gavazzeni, G. Gelmetti, Z. Pesko, D. Oren, M. De Bernard, G. Patane, B. Bartoletti, S. Ranzani, R. Norrington, M. Rosenthal, M. Arena, R. Clemencic, N. Bareza, ecc... ).
Pela je v več simfonično-koncertnih sezonah na rimski in milanski radio-televiziji z orkestrom in zborom RAI , večkrat je snemala za italijansko radiotelevizijo – RAI, za Radio France, za radiotelevizije Belgije, Nizozemske, Švice, Slovenije, Hrvaške...
Pela je v uglednih koncertnih središcih v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, Španiji, Belgiji, Češki, Sloveniji, Hrvaški, Koreji in Združenih državah. Posnela je plošce za založbe Fonit-Cetra, Warner-Nuova Fonit-Cetra, Ares in Carrara. Njeno bogato umetniško znanje ji je omogočilo širok repertoar skladb od baroka do sodobne glasbe, bila je sploh prva izvajalka del avtorjev 20. stoletja.
Z najvišjim številom točk je bila izbrana na državnem natečaju Ministrstva za šolstvo in je docentka na katedri za petje tržaškega knservatorija “G. Tartini“.
Svoje znanje tehnike in didaktike je izpopolnjevala s strokovnim usposabljanjem, s preučevanjem sprostitvenih tehnik ( Feldenkreis, Alexander, ecc...), že nekaj let vodi tečaje in master-classe v Italiji in tujini, nazadnje na glasbeni akademiji v Tallinu – Estonija.
S svojo učno metodo je pomagala svojim učencem, ki prihajajo iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Estonije, Litve, Latvije, Kanade in Združenih držav, občutno izboljšati tehniko in odpraviti morebitne glasovne težave. Nekaj njenih učencev se umetniško udejstvuje in uveljavlja na mednarodni ravni.