Rođena u Trstu, diplomirala je klavir u klasi Maureen Jones na konzervatoriju "G. Tartini" u Trstu dok je pjevanje diplomirala u Padovi na konzervatoriju "C. Pollini" s profesoricom Adrianom Rognoni. Osim toga studirala je nekoliko godina orgulje i kompoziciju za orgulje, udaraljke, i na fakultetskom nivou pedagogiju. Usavršila je studije pjevanja sa slijedečim umjetnicima: Elisabeth Schwarzkopf, Petre Munteanu, Mario Del Monaco, Aldo Danieli, i u instituciji "Accademia Chigiana" u Sieni s Giorgiom Favarettom gdje je uspješno diplomirala.
U početku umjetničke aktivnosti svirala je klavir i bavila se direkcijom pjevačkih zborova, zatim posvetila se u cjelosti pjevanju. Pobjedila je nekoliko medunarodnih natjecanja i debitirala u kazalištu sa Mozartovom operom "Cosi fan tutte". Kasnije pjevala je u važnim talijanskim kazalištima (Regio - Torino, Comunale - Bologna, Regio - Parma, Fenice - Venecija, Massimo - Palermo, Bellini - Catania, San Carlo - Napoli, Valli - Reggio Emilia, Filarmonica - Verona, Verdi - Trst, Comunale - Treviso, Comunale – Modena...) pokraj važnih umjetnika (M. Devia, L. Serra, K. Ricciarelli, D. Dessi, C . Gasdia, G. Banditelli, L. Cuberli, D. Mazzuccato, D. Mazzola, S. Ramey, D. Alvarez, M. Pertusi, G. Surjan, A. Corbelli, W. Matteuzzi, A. Antoniozzi itd.) pod vodstvom raznih dirigenata (G. Gavazzeni, G. Gelmetti, Z. Pesko, D. Oren, M. De Bernard, G. Patane, B. Bartoletti, S. Ranzani, R. Norrington, M. Rosenthal, M. Arena, R. Clemencic , N. Bareza itd.)
Pjevala je u raznim simfonijskim koncertnim sezonama na talijanskoj radio televiziji - RAI u Rimu i u Milanu (s orkestrom i zborom talijanske radio televizije). Snimila je više puta za: RAI, Radio France, Radio i Televiziju Belgije, Holandije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske itd.
Pjevala je u uglednim koncertnim dvoranama u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji, u Češkoj, u Sloveniji, Hrvatskoj, Koreji i u Sjedinjenim državama. Snimila je za: Fonit–Cetra, Ares i Carrara. Njezina glazbena priprema omogučila joj je pristup opširnom repertoaru (od baroka do moderne i suvremene muzike); napose bila je apsolutno prva pjevačica opera i kompozicija autora dvadesetog stoljeca.
Pobjednica Nacionalnog natjecaja Ministarstva prosvjete sa največim umjetničkim bodovima, redovni je profesor pjevanja na Konzervatoriju "G. Tartini" u Trstu.
Kad je dospjela solidnu stručnu pripremu s namjerom poučava kroz važna profesjonalna iskustva, stažiranja, tehnika za opuštanje (Feldelkreis, Alexander itd.), več nekoliko godina održava tečajeve i master-class u Italiji i u inozemstvu (nedugo na Višoj Muzičkoj akademiji u Talinu – Estonija).
Njena metoda poučavanja ponijela je njezine studente (koji dolaze iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Estonije, Letonske, Litve, Kanade i Sjedinjenih država) do značajnog poboljšanja tehnike i rješila je eventualne vokalne probleme. Neki njezini studenti bave se profesionalno umjetničkom djelatnošcu na medunarodnom nivou.